Ingen begivenheder fundet.

Sogneaftener

Sogneaftener i Farsø Kirkes Sognegård efteråret 2019

Ateisten, der fandt troen.

Torsdag 26. september kl. 19.30 vil journalist, tv-vært og skuespiller Dina Al-Erhayem holder foredraget "Hvem er Gud for danskerne?" ved en sogneaften i Sognegården. Her fortæller hun om sin vej fra ateist til troende.

I 2006 begyndte Dina Al-Erhayem som vært på DR i "Dinas Dates" på DR1. Mens hun var vært på DR oplevede Dina et vendepunkt i sit liv.

- Jeg var ateist, men trådte ind i en kirke, foldede mine hænder og bad Jesus Kristus om at give et tegn, hvis han altså eksisterede. At der kom et svar og fortsat gør, er mit livs største overraskelse, siger Dina Al-Erhayem.

Efter Dina kom til tro, søgte hun et job som vært på DR2-programmet "Univers". En af udsendelserne handlede om mirakler og helbredelser gennem bøn.

Sidenhen har Dina set hundredvis af danskere blive helbredt for fysiske og psykiske sygdomme gennem håndspålæggelse og bøn til Jesus. I dag er bøn blevet en del af Dinas hverdag.

Islams udfordring til folkekirken

Tirsdag den 21. november kl. 19.30 vil biskop emer og phd. studerende Steen Skovsgaard holde foredrag om islam og kristendommen

Steen Skovsgaard var i 26 år sognepræst i Gellerup Sogn, v. Århus hvor ca. 2/3 var muslimer. Det gav ham anledning til at gøre sig både tanker og erfaringer vedr. mødet mellem muslimer og kristne. Nogle af disse er samlet i bøgerne: ”De fremmede her I altid hos jer” og ”Kristendom og Islam” samt i bogen: ”Hvad kan du tilbyde mig som muslim, præst?”. Steen Skovsgaard har desuden skrevet flere artikler og kronikker om aktuelle emner om mission og forholdet mellem islam og kristendom. September 2017 påbegyndte han et phD studium om dommedag i islam og kristendommen – en sammenlignende analyse af kristne og muslimske hjemmesider, med henblik på forståelsen af dommedag.

I sit foredrag vil Steen Skovsgaard komme ind på den udfordring, som islam medfører for dansk kultur og en dansk folkekirkelig sammenhæng, samt redegøre for hvilke forskelle der er imellem kristendom og islam, herunder ikke mindst synet på dommedag

Der serveres kaffe/the á kr. 15.