Ingen begivenheder fundet.

Sogneaftener

Sogneaftener:

Tirsdag den 19. september kl. 19.30. Aftenens emne:

”Sjælesorg er ikke, hvad det har været” ved lektor Leif Andersen, Menighedsfakultetet i Aarhus.

Den gode gamle ”sjælesorg”, som vi måske har kendt fra ”samtalerummet” eller fra præstens kontor, har i dag udvidet sig voldsomt i alle retninger. Den foregår langt flere steder. Den varetages af langt flere mennesker. Og den beskæftiger sig med langt flere emner. Men kan det så ikke begynde at flimre, så man mister det centrale af syne?

Tirsdag den 10. oktober kl. 19.30 er temaet

”Nærvær, omsorg og respekt

– om det sociale arbejde i Kirkens Korshær” ved teolog og landssekretær Dorte Tranberg-Krab.

Foredraget giver et indblik i Kirkens Korshærs sociale arbejde og værdigrundlag. Derudover vil der være refleksioner over diakoni og menneskesyn. Hvad er de diakonale organisationers rolle i et velfærdssamfund? Hvad er substansen i det kristne menneskesyn set i forhold til de tendenser og den mentalitet, vi møder i det omgivende samfund?

Aftenen arrangeres i samarbejde med Kirkens Korshær i Vesthimmerland.

Mad og film

Vi begynder kl. 18 med fællesspisning. Kl. 19 vises en aktuel film. Derefter vil der være kaffe og mulighed for drøftelse af filmens indhold.

Torsdag den 9. november vil vi se filmen:  ”Kongens valg".

Filmen udspiller sig i april 1940 i Norge, som er på vej til at blive angrebet af tyske krigsskibe.

Sænkningen af et af de tyske krigsskibe i Oslofjorden fører til, at den norske regering og kong Haakon VII præsenteres for et ultimatum, valget mellem fuld overgivelse og krig. Kongen vælger i samråd med regeringen at sige nej til det tyske krav om underkastelse. Dette bliver starten på Norges deltagelse i 2. verdenskrig og på tyskernes dramatiske efterstræbelse af kong Haakon og hans familie.

Filmen er i stand til at vække debat, fordi den skildrer, hvordan Norge tog en anden position i krigen end Danmark, med helt andre konsekvenser.

Jesper Christensen, som spiller den norske konge, har modtaget stor anmelderros for sin præstation.

NB! Mad og film koster kr. 50. Tilmelding senest mandagen før på mail: nij@km.dk eller sms: 24946838.

Film og kaffe koster kr. 15. Tilmelding ikke nødvendig.

Fri for at lave mad.

Det er dejligt at spise og hygge sig sammen med andre.

Derfor inviterer kirken til spis sammen aften torsdag den 7. september kl. 18 til 20.30 i Farsø kirkes sognegård.

Vi spiser og synger lidt sammen, bagefter er der en kop kaffe.

Pris 40 kr. Børn gratis.

Alle er velkommen.

Tilmelding til Kirsten Nielsen, tlf.  24463605. Mail: egonvejbjerg@yahoo.dk

Og Niels Iver Juul, tlf. 24946838. Mail: nij@km.dk

Senest den 5. september.

Reformations sang og musik i fortid og nutid.

Martin Luthers tanker om menneskets direkte forhold til Gud haft stor betydning for den salmetradition, som de fleste danskere holder af i dag. Disse tanker fik afgørende betydning for menighedens deltagelse i gudstjenesten, og i salmesangen.

Martin Luthers salmer

Martin Luther var optaget af salmernes medinddragende funktion, og han skrev cirka 38 salmer selv, hvoraf mange hurtigt blev oversat til dansk. I dag udgør Luthers salmer 21 af de i alt 791 salmer der findes i Den Danske Salmebog.

De fleste af Luthers salmer har nemlig haft et lang og spændende liv siden Reformationen med mange oversættelse og gendigtninger fra den ene salmebog efter den anden. Det er i den forstand godt, at Luthers salmer fortfarende er blevet oversat genskrevet ind i nye tider.

Reformationens salmer i ny klæder.

Iben Krogsdal (f. 1967), forfatter og salmedigter, udgav en ny bog ”Vor Gud, du mærker vores sorg” (frit efter ” Vor Gud han er så fast en borg”), som indeholder nydigtninger af 21 Luther – salmer i Den Danske Salmebog. Hun siger: ” Jeg tror, vi skal turde kaste os ind i kampen med vores egen tradition, præcis som Luther gjorde det for 500 år siden. Vi skal turde meddigte, moddigte og nydigte. Og så må vi se, hvad der sker”.

Den 28. september kl.19.30 inviterer vi – Niels Iver Juul, liturg, Anette Vorre Sørensen, sang, Tamara Søndergaard, orgel og klaver, - til aften med reformations sang og musik. Vi begynder i Farsø kirke, bagefter fortsætter vi i Sognegården, hvor Farsøkoret også medvirker. Der serveres kaffe á 15 kr.

Alle er velkommen.